Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu üyeleri bugün (11 Nisan 2011 Pazartesi) DHMİ Genel Müdürü Sayın Orhan BİRDAL’la Havaalanlarımıza bağlı işyerlerinde yaşanan sorunlarla ilgili görüşme yapılmıştır. Genel Başkanımız Yavuz DEMİRKOL, Genel Sekreterimiz Nazım KARAKURT ve Genel Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreterimiz Coşkun ÇETİNKAYA’nın katıldığı görüşmede aşağıda yer alan sorunlar aktarılarak bu sorunların çözümü talep edilmiştir;
Havacılık Tazminatının 9 aydır YPK tarafından onaylanmaması personel arasında büyük sıkıntılara sebep olmaktadır.
ARFF unvanında çalışanların sorunları halen somut olarak iyileştirilememiştir. Yeterli sayıda ARFF memuru olmasına rağmen bu personele başka görevler verilmekte ve bu gerekçeyle ARFF sayısı eksik denilmektedir. Havalimanlarında 4’lü nöbet uygulaması olumlu olup, Diyarbakır Hava Meydanında da 4’lü nöbet uygulamasına geçilmesi için talebimiz ifade edilmiştir.
ARFF çalışanlarının emeklilik işlemlerinin Yardımcı Hizmetlerden yapılması Genel Müdürlüğümüzün bir sorunu olarak halen önümüzde durmaktadır.
Teknisyen kadrosunda bulunan ancak Teknikerlik okuyarak mezun olmuş arkadaşlar için en kısa sürede Unvan sınavı açılmalıdır.
Yeni düzenlenen Koruyucu Teçhizat Yönetmeliği ile Hava Trafik Kontrolörlerine de Koruyucu Teçhizat verilmeye başlanması olumlu karşılanmakla beraber Kurumda Koruyucu Teçhizat alamayanların sayısı çok az miktarda kalmıştır. Koruyucu Teçhizat olarak verilemeyen (Bot, Kaban, İş ayakkabısı, İş elbisesi vb.) teçhizatların Giyim İstihkakına dahil edilmelidir. Kurumumuzun işleyişi nedeniyle Koruyucu Teçhizat gerektiren işleri yapan ancak kadrosu farklı olan (Örneğin Apron Memuru) personele de koruyucu teçhizat verilmesi talep edilmiştir.
Bilgisayar İşletmenliği ve VHKİ. (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni) sertifikası olan bazı personele kadroları verilmiştir. Bu kadrolara geçiş ile ilgili kriterler net olarak belirtilmediğinden sertifikası olan ve aynı şartları taşıyan iki personelin birine kadro verilmiş diğeri beklemede bırakılmıştır. Değerlendirmenin neye göre yapıldığına dair nedenin açıkça belirtilmediği ifade edilmiştir.
Hizmet evleri ve Lojmanlarla ilgili özellikle Görev tahsislilerin sayısının fazlalığı konusunda birçok şikayet Sendikamıza ulaşmaktadır. Lojman yönetmeliğinin tekrar gözden geçirilerek daha adil, daha güncel ve tüm personelin kullanımına açık hale getirilmeye ihtiyacı olduğu ifade edilmiştir.
Tüm Meydan ve Limanlarda bir türlü çözülemeyen yemek sorununa el atılmalı, buralarda personelin faydalandırılacağı yerler aranmalıdır.
Ankara görev yapan üyemiz ARFF memuru Selçuk ULAR’IN Mardin’e, Adana’da görev yapan üyemiz Bülent ARIKAN‘ın Trabzon’a nakillerinin çıkarılması bizler tarafından sürgün olarak görüldüğü tespiti yapılmış olup, ilgili arkadaşları tekrar eski görev yerlerine dönmeleri konusunda ısrarcı tavrımız ortaya konmuştur.